top of page
  • Writer's picturePolar

A négyévszakos klíma előnyei télen

Minek használnád a klímádat csak az év egyik szakaszában, hogyha minden időszakban a hasznodra lehet? Az ilyen az egyenesen pazarlás! A Polar négyévszakos légkondijaival minden évszakban a számodra legideálisabb otthoni környezetet és hőmérsékletet biztosíthatod. Lássuk, miben segíthet neked télen ez az okos berendezés! 


Ma már nem csak a tavaszi időjárás változékony 

Január első hete nem épp olyan volt, mint ahogyan az a „nagykönyvben” meg van írva. Sütött a nap, napszemüvegben és pulcsiban szálltunk fel a villamosra, majd esős, ködös idő következett, plusz fokok aztán mínuszok. Hogyan tartsd a lépést egy ilyen szélsőséges időszakban is az időjárással? A légkondicionálók segítségével könnyedén állíthatod az otthoni hőmérsékletet! Válts melegről hűvösre percek alatt - és ne aggódj a gázárak miatt!


Viszlát, gáz! Hello, 21. század! 

Modernizálnád az otthoni fűtési rendszered? Válts gázról elektromos áramra! Napelemrendszerrel kombinálva a klímás fűtési rendszer a jelenleg elérhető legkörnyezetbarátabb klimatizációs megoldás. 

A fenntarthatóságon felül a komfortos és az energiatakarékos, azaz pénztárcabarát fűtés is a „csomag” része. Irányítsd a klímát kényelmesen, akár a munkahelyedről, és spórolj vele több tízezer forintot! Az elektromos fűtőrendszer akár 10-15%-kal is olcsóbb lehet, mint a gázos.


Tisztább levegő, hideg nélkül

Nálatok is veszekedés tárgya, hogy mikor és mennyi ideig szellőztessetek a téli napokon? Egy négyévszakos, modern klímával a friss levegő - méghozzá szűrve (!) - akadálytalanul áramlik a lakásba anélkül, hogy megéreznéd a hőmérséklet-különbséget. A komfort maximális - a vita nulla.


Az ideális páratartalom

A fűtési szezonban a levegő sok esetben szárazabb, mint ami ideális lenne. A négyévszakos klímák az optimális páratartalom biztosításában is segítenek. A túl száraz levegő ugyanis egészségügyi problémákat eredményezhet: kiszáradhatnak a légúti nyálkahártyák, ami a vírusok, baktériumok és gombák kedvelt lelőhelye. Figyelj oda azonban arra is, hogy a 60% feletti páratartalomnál már könnyedén kialakulhatnak akár penészgombák is a falon!


Na, jó, de…

Kétségek merültek fel benned a téli klímahasználat kapcsán? Hadd romboljunk le pár tévhitet! 

  • A klímák zajosak.

Habár a klímák alapvetően tényleg adnak ki hangot működés közben a Polar klímái között szupercsendes modellek is megtalálhatóak, így erre aztán tényleg nem lesz panaszod. 

  • Nem szeretném, hogy „szelessé” váljon az otthonom. 

A klímák valóban állandó légmozgást eredményeznek, azonban a modern berendezésekben már számos olyan funkciót találsz, aminek a segítségével abban a „mederben” folyhat a levegő áramlása, amelyik téged nem zavar. Ilyen például a… 

  • 3-D légmozgás-Függőleges-vízszintes mozgatás 

  • 4-5-7-8 sebességfokozatú ventilátor 

  • Huzatmentes technológia 

  • Lamella pozíció memória 

  • Smart légáram 

  • …és még sok más okos funkció!

Ha további kérdésed lenne a témában, bátran keresd fel szakembereinket!


Comments


bottom of page