top of page
  • Writer's picturePolar

A Polar klíma négyévszakos klíma

Négyévszakos klíma? Az meg micsodát jelent? A Polar klímákat úgy terveztük, hogy az év minden időszakában hozzájáruljanak a család és az otthon kiemelkedő légköréhez, környezetéhez. A vevők igényeit figyelembe véve és szakemberekkel konzultálva pedig megalkottuk azokat a modelleket, amik képesek minden évszakban az épp releváns problémákkal megküzdeni. Mit értünk ez alatt? Cikkünkből kiderül!


A Polar klímákról általában:

A Polar széles termékválasztékkal rendelkezik, ami minden igényt képes kielégíteni. A klímáik ideális megoldást nyújtanak fűtési éshűtési szezonban egyaránt.

  • A Polar törekszik a digitalizációra és a modernizációra, a modelljeink okostelefonról is irányíthatóak.

  • A magas, akár A+++ hatékonyságú klímák is találhatóak a kínálatunkban. Az alacsonyabb energiahatékonyságú modelljeink is kiemelkedő energiatakarékos funkciókkal rendelkeznek.

  • A komfortra odafigyelve alakítottuk ki a klímáinkat, így extra csendes működés és beállítható légáramlás jellemzi a modelljeinket.


A klímák eredete: nyári használat

A klímákat elsősorban a nyári, fullasztó hőség ellen fejlesztették ki. A köztudatban a mai napig a hűtő funkciója él legerőteljesebben, habár számos más problémára is megoldást tud nyújtani. A klíma segítségével a beltéri hőmérséklet jóval hűvösebbé és kellemesebbé tehető. Forró nyári napokon a megfelelő környezet a munkavégzés – akár csak otthoni főzés, takarítás – szempontjából, de kényelmi és egészségügyi okokból egyaránt elengedhetetlen.

A túl meleg levegő ugyanis nem csak a felnőtt szervezetre, de akár kisgyermekeink, háziállataink egészségére is megterhelően hathat. Az alvás és a pihenés akadályozása mellett egyéb egészségügyi kockázatokkal is jár a forróság.

Kánikula esetén kapcsoljuk be bátran a Turbo hűtés üzemmódot, hogy rövid idő alatt újra kellemes környezetben érezhessük magunkat! Magas kinti hőmérséklet esetén is megállják a helyüket a Polar klímák.


Ha ősz, akkor páramentesítés

Sokan úgy tekintenek az őszre és a tavaszra, mint az időjárások legideálisabbjára. Habár ősszel általában nem szorulunk rá a klíma hűtő vagy fűtő funkciójára, levegőszűrő és páramentesítő képessége továbbra is segít otthonunkba tiszta és ideális levegőt juttatni.

A megfelelő páratartalom egészségügyi és levegőminőségi szempontból is fontos. A túl magas páratartalmú környezet ideális helyet biztosít a penész és a baktériumok terjedéséhez, ami könnyedén allergiás és légúti problémákhoz vezethet. A páramentesítés segít a lakásunk higiéniájának és szervezetünk egészségének a megőrzésében.

Az ősz hidegebb felében bekapcsolhatjuk a fűtő funkciót, szélsőségesebb időjáráskor pedig a Turbo fűtési funkcióval érhetjük el percek alatt az otthoni meleget. A klíma továbbá képes a meleget szinten tartani és a hőt megtartani.


Tél: Ne gyújts be! Csak tekerd fel a klímát!

Az utóbbi időben megemelkedett gázárak mellett sokan kezdtek el fűtési alternatíva után kutatni. Az elektromos árammal működő klíma is egy jó opció lehet. A Polar klímák fűtésre is optimalizált modellek, ami szélsőségesebb külső hőmérséklet mellett is képes melegen tartani otthonunkat. A klímával fűtés nem csak gazdaságosabb, de fenntarthatóbb és modernebb megoldása a fűtésnek, mint a gáz.

Télen érdemes az I feel funkciót is alkalmazni. Ilyenkor gyakorlatilag a klíma felméri az otthoni környezet hőmérsékletét és automatikusan az ideális hőmérséklet eléréséhez szükséges üzemmódra kapcsol. Könnyű, gyors és személyre szabható!

Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a légkondik fűtési hatékonysága otthonunk kialakításán, szerkezetén, állapotán nagyban múlik. A modern, jól szigetelt, nem túl nagy hőigénnyel rendelkező házakban tudja csak maximálisan kifejteni a hatását.


Állítsuk meg a tavaszi allergia szezont!

Talán nem is gondoltad, de a légkondik hatásos fegyverek lehetnek az allergiával szembeni harcban. A klíma képes megtisztítani és szűrni a levegőt, aminek köszönhetően megelőzi a baktériumok, pollenek és egyéb mikroorganizmusok bejutását otthonunkba. Az ablakon keresztüli szellőztetés ezzel szemben minden olyan allergiát kiváltó anyagot beenged a házba, ami irritációt válthat ki szervezetünkből.

A klíma önmagában nem elég ahhoz, hogy megfelelően szűrt levegő kerüljön otthonunkba. A modell kiválasztásakor rendkívül fontos, hogy a legoptimálisabb szűrővel ellátott darabot találjuk meg. Ilyen lehet például az Ezüst-ion szűrő és a HEPA szűrő. Továbbá nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a légkondi rendszeres tisztítására és karbantartására.

A tavasz egy időjárás szempontjából nagyon csalóka időszak. Már mindenki arra számít, hogy hamarosan meleg lesz, talán még a fűtést is korábban kikapcsoljuk, abban bízva, hogy ez gyorsabban meghozza a jó időt. Ebben az időszakban kiválóan használható a klímák fűtési funkciója, amit az állandó fűtés kikapcsolása után is könnyedén bekapcsolhatunk egy-egy hűvösebb napon. A Turbo fűtés üzemmóddal rövid idő alatt meleget varázsolhatunk otthonunkba.


Ha saját bőrödön tapasztalnád meg a Négyévszakos klímáinkat, kattints: https://www.klimanekem.hu/polarklímák

Comments


bottom of page