top of page
  • Writer's picturePolar

Allergia ellen klíma?


Tavasz: akkor allergia!

Az egyre jobb idő beköszöntével a természet is életre kell. A növények kihajtanak, kivirágzanak, a fák lombkoronát növesztenek. Szinte mi is úgy érezzük, hogy egy kicsit újjászületünk… Szinte! Ugyanis a magyarországi lakosság közel 15-25%-át érinti az allergia. A betegség miatt a tavaszi virágzás hamar ijesztővé és kerülendővé válhat az ember számára. Ám hiába hanyagolja el a természetet, hiába nem jár kirándulni, a levegőben szálló pollen ugyanúgy utoléri az otthonában. A kellemetlen tünetek pedig a jó idővel együtt több hónapig is tarthatnak.

Megoldás lehet-e a klíma az allergiára?

Az allergia kezelése egy összetett probléma. Mindenekelőtt a különböző betegségek meghatározása szükséges. A termésekre, pollenre érzékenyek elsősorban gyógyszerekkel tudják a tüneteiket enyhíteni. Számukra a légkondi beszerelés is jó opció lehet, hiszen a megtisztított, szűrt levegő az otthoni és irodai környezetben nekik még fontosabb. Több beszámoló is azt bizonyítja, hogy a megfelelő klíma használata rövid időn belül enyhítheti a tüneteket.

Hogyan javít a klíma az allergián?

A légkondicionáló a szűrő segítségével megszűri, megtisztítja a levegőt, így állandó frissesség élményt biztosít otthonunkban. A káros baktériumokat, mikroorganizmusokat könnyedén eltávolítja a légtérből. A szűrő nem engedi a pollenek és a gombaspórák levegőbe jutását sem, így szemben a szokványos, ablakon keresztüli szellőztetéssel, sokkal tisztább levegőt biztosít.

Milyen klíma szűrőket érdemes allergiásoknak választania?

A klíma önmagában nem elég ahhoz, hogy megfelelően szűrt levegő kerüljön otthonunkba. A modell kiválasztásakor rendkívül fontos, hogy a legoptimálisabb szűrővel ellátott darabot találjuk meg. A Polarnal több opció közül is választhatnak a vásárlók.

  • Ezüst ion szűrő: A szűrő felületén található ezüst ionok magas szinten fertőtlenítik a levegőt. A kórokozókkal és a baktériumokkal szemben rendkívül hatásosak, hiszen a szervezetükbe behatolva meggátolják azok növekedését, és megsemmisítik őket.

  • HEPA szűrő: (High-Efficiency Particulate Air filter): A HEPA szűrő, ahogyan azt a neve is jelzi, magas hatásfokkal száll szembe a levegőben terjedő kórokozókkal. Az allergének és szennyeződések 99,97%-át elpusztítják.

Milyen dolgokra kell odafigyelnie annak, aki allergiás és klímát használ?

Az allergiások számára még elengedhetetlenebb a tiszta levegő. Ezt elsősorban a megfelelő szűrő tudja biztosítani. Hosszútávon a tisztítás, a karbantartás az, ami megőrzi a magas minőségű levegőszűrő képességet. Olyan otthonoknak, irodáknak tehát, ahol gyakran megfordul allergiás, még rendszeresebb takarítást javaslunk, akár havi szintű ellenőrzést.

Okozhat-e a klíma problémát az allergiásoknak?

A megfelelő szűrő nélküli klíma sajnos még tovább ronthatja az allergia tüneteit, hiszen a légkondi a levegőben újra és újra megforgatja a szennyeződéseket, polleneket.

Amennyiben szakértői tanácsot kérnél ki az ügyben, mindenféleképpen fordulj a Polarhoz! Szívesen fogadunk bármilyen érdeklődést, és magas hatékonysággal oldjuk meg a legfurábbnak tűnő helyzeteket is.
コメント


bottom of page