top of page
  • Writer's picturePolar

🤯Az 5 leggyakoribb klímavásárlási hiba


1. Ha nyár, akkor klíma – régen rossz

A klíma gondolata sokakban pusztán - a meleg idők bekövetkeztével-, nyáron merül fel, így ebben az időszakban a legnehezebb megfelelő szakembert és szakértelmet találni. Ha sikerül, akkor sem garantált, hogy elegendő időt és energiát fog a vásárlóra szánni egy csúcsidőben lévő vállalkozó. Érdemes olyan szezont választani, amikor a legtöbb ideje és szabad helye van a klímásoknak. Fontos megjegyezni azt is, hogy a klímák fűtésre is alkalmasak. Egy őszi beszerelés tehát minden szempontból ideális megoldás, tudatosan lehet vele készülni a nyárra és a télre egyaránt.

2. Szakértő helyett „műszaki eladó”

Talán kézenfekvő megoldásnak tűnik, hogy a műszaki áruház eladójától kérjünk a légkondik területén tanácsot, de nem igazán ajánlatos. A legképzettebb műszaki eladó sem lehet eléggé jól informált a légkondik terén, hiszen általában ezek az árucikkek egy áruház termékeinek mindössze 5%-át teszik ki. A lehetséges választások 10%-át, ha ismerik. Te ugye az egész kínálatot szeretnéd látni?

3. A szakmérnökök mindent tudnak – ugyan..

Az állítás hamis, ugyanis a szakmérnökök általában nem követik végig a kivitelezés folyamatát és nincsenek közeli kapcsolatban a kivitelezőkkel, így hát naprakészségük is megkérdőjelezhető a témában. Hatalmas tudással rendelkeznek ez igaz, de ez a rengeteg információ elenyésző százalékosan leosztva a klímák területére.

4. Mindegy melyik, csak klímás legyen!

Természetesen naiv elképzelés, hogy a klímások sosem nézik a saját érdekeiket, nem informálnak félre abban az esetben, ha az a számukra legjövedelmezőbb. A nem megfelelő gyártó a bevételt figyeli, nem az igényeket. Ne essünk bele abba a hibába, hogy nem a legrátermettebb vállalkozást választjuk!

5. Idő és energia hiánya

Kinek lenne manapság arra ideje, hogy végigbogarásszon temérdek vállalkozást és ajánlatot, na meg hát magukat a termékeket?! Ahelyett, hogy beérnéd kevesebbel, vagy órákat és napokat szentelnél az életedből utánajárásnak, bízd magad szakembereinkre! Ne válassz csak azért egy terméket, mert véges a kapacitásod!

Keress inkább minket, hiszen szakértelmünk és profi csapatunk ország szerte jelen van: klimanekem.hu!


bottom of page