top of page
  • Writer's picturePolar

Garancia klímára? Ezt így képzeld el!

Ha éppen klímavásárláson töröd a fejedet vagy már ki is nézted magadnak a megfelelő modellt, akkor biztosan eljutottál a garancia kérdésköréhez. Az mindenki számára egyértelmű, hogy minél hosszabb időre szól, annál jobb. Viszont nem mindenki tudja, hogy a garancia mire is terjed ki valójában és mik a feltételei. Olvasd el cikkünket, amiben ezekre a kérdésekre is választ kapsz!


Miért jó a garancia?

A garancia - ahogy azt neve is jelzi - egyfajta biztosítás. Egy klíma megvásárlása magas költségekkel jár, ezért érthető, hogy a befektetett pénzünkről mégiscsak szeretnénk valamifajta “biztosítást” kapni, hogy jó helyre kerül. A garancia sok esetben fedezi a szerelési költségeket, esetleg pénzvisszafizetési garanciát is biztosít - meghatározott időn belül.


Mire terjed ki a klímára kapott garancia?

Minden esetben a gyártótól függ az adott modellre szóló garancia részletei, amiről a vásárlónak felelőssége időben tudakozódni. Ha anyag- vagy kivitelezési hiba okozza a meghibásodást, akkor a gyártó vállalja, hogy azt saját költségén megjavítja vagy kicseréli. Gyakran a véletlen hibákból fakadó balesetek ellen is védelmet nyújt a garancia. Esetenként pedig szállítási és kezelési költségeket is magába foglalhat.


Mire nem terjed ki a légkondira szóló garancia?

Helytelen használat vagy hanyagság miatt tapasztalt meghibásodásra nem szól a garancia. Például elmaradt karbantartás vagy ki nem cserélt szűrő sem adhat indokot kártérítésre. A normális elhasználódásra - szűrők, tömlők eldugulása stb. - sem szól a garancia.


Mennyi időre szokott általában szólni a garancia egy klíma esetében?

A legszokványosabb az egy évre szóló, de akár öt évig is terjedhet a garancia.


Milyen részei lehetnek egy garanciavállalásnak?

  • jótállás

  • termék- és kellékszavatosság

Általában milyen feltételei szoktak lenni egy légkondira szóló garanciának?

A tulajdonosnak kötelessége évente minimum kétszer karbantartást végeztetnie a berendezésen. Ám eltérő modelleknél eltérő feltételekről lehet szó, ezért az apróbetűs részt is mindig olvassuk el!


Milyen garancia érvényes a Polar klímákra?

Minden készülékre kiterjesztett garancia érvényes, 3 év a berendezésre, 5 év a kompresszorra.


Ha bármilyen kérdésed maradt a témában, fordulj bátran a Polar munkatársaihoz!Comentários


bottom of page