top of page
  • Writer's picturePolar

Huzatmentes technológia

Senkinek sincs ínyére a huzat. Nem csak a komfortérzetre, hanem az egészségre is negatív hatással lehet. Kifejezetten azokra veszélyes, akik alapjáraton valamilyen légúti betegségben szenvednek, számukra kifejezetten ajánlott a huzatmentes klíma beszerzése otthonukba.


Miért ártalmas a huzat?


Amikor a huzat hideg levegőt szállít, akkor nagy eséllyel okozhat légúti irritációt, kiemelten azoknál, akik hajlamosak hasonló jellegű megbetegedésekre, továbbá akik már alapvetően rendelkeznek valamilyen betegséggel (például asztma). A huzatban való tartózkodás elsősorban hidegrázást eredményezhet, aztán pedig hidegbe hajtja a testet, innen pedig nincs visszaút, bekövetkezik a megbetegedés. Az izületekre és csontokra is rossz hatással van a huzat, fájdalom keletkezhet ennek hatására a test egyes részeiben. Végül pedig az immunrendszert sem hagyja figyelmen kívül, ha valaki sokáig tartózkodik huzatban, csökkenni fog az immunrendszer védelmező mechanizmusa és nagyobb eséllyel betegedhet meg az adott személy (jellemzően megfázás és más légúti betegségek jelentkezhetnek), ezért ajánlott a huzatmentes klímák terén kutatni és alkalmazni is azokat.


Mi fán terem a huzatmentes technológia?


A klímák új generációjának egy része rendelkezik ezzel a bizonyos huzatmentes funkcióval, ami azt jelenti, hogy nem csak hűteni és fűteni tud, valamint energiát megtakarítani, hanem levegő áramlását is tudja befolyásolni, ennek következtében képes csökkenteni, vagy akár teljesen kizárni a huzat következtében keletkező negatív hatásokat, így a huzatmentes technológia növelheti az egészséges időtartamot a hidegebb évszakokban is. Továbbá a  huzatmentes klímák fokozzák a komfortérzetet.


Miért hasznos a huzatmentes technológia?


A komfortérzet növelése

A huzatmentes technológia elsődleges funkciója a levegő finomabb és kíméletesebb áramlásának biztosítása. Ez különösen akkor hasznos, ha huzamosabb ideig van használatba véve a klíma, például alvás közben, amikor optimalizálni sem lehet a klíma használata közben. Ezáltal egy egyenletes hőmérséklet alakul ki, így a huzatmentes klímák könnyen növelni tudják a komfortérzetet.


A levegő minőségének javítása

Főleg az allergiában szenvedők számára jelent jó hírt az, hogy a huzatmentes klímák által létrejött kiegyensúlyozottabb levegőben kevésbé terjednek az olyan részecslél, mint a por vagy más allergén részecskék, ezzel egy sokkal tisztább környezetet létrehozva.


Örökzöld prioritás, az energiahatékonyság

A klíma iparágában folyamatos fejlődés észlelhető, ez alól nem képeznek kivételt a huzatmentes klímák sem. Ennek a funkciónak köszönhetően a levegő sokkal optimálisabban oszlik el egy adott helyiségben, így kevesebb energiát (és pénzt) használ fel. Az adaptív levegőelosztás és a csendes működés csak tovább növelik a huzatmentes klímák előnyeit és energiahatékonyságát.


+1 tipp a Polar-tól

Polar Ultimate 35SDU split inverteres klímaszett például alapvetően huzatmentes funkcióval van ellátva, így könnyen elérhető ez a fajta technológia is.


Comments


bottom of page