top of page
  • Writer's picturePolar

Klímával fűteni?

Igazából milyen klímával fűteni?



Jó lenne valami gazdaságos megoldást találni a fűtésre? Rengeteg cikket elolvastál már a témában, de még mindig nem vagy biztos benne, hogy megéri a klímavásárlás? Nehezen tudod elképzelni, hogy az az eszköz, ami nyáron olyan kellemes hűvöset ad, télen melegen is tart?

Pedig igaz. A mai klímák nem csak, hogy kiválóan fűtenek, de párátlanító és szellőztető funkcióval is rendelkeznek. Ez utóbbi kettő nagy szerepet játszik a penész és a nedvesedés megelőzésében, továbbá az otthoni friss levegő megtartásában.

Milyen lakást tud a legjobban felfűteni egy klíma? A modern, jól szigetelt, nem túl nagy hőigényű házak számára a legjobb választás, de ha kevésbé felújított épületben élsz, akkor sem kell lemondanod az előnyeiről. Őszi és tavaszi szezonban, kisebb használat mellett tökéletes hőmérsékletet biztosíthat a legtöbb klíma, de aki teheti, annak az igazán maximális eredmény elérése érdekében napelemek beszerelését is tanácsoljuk. A kettő kombinációja a leggazdaságosabb, legfenntarthatóbb és legmodernebb fűtési mód.

A hőszivattyúk működési elvéhez hasonlóan, a klíma a külső környezetből elnyelt hőt engedi vissza a belső térbe. Ennek a módszernek köszönhetően 1 kWh-nyi energia felhasználásával 3-4 kWh-nyi energiát termel. A költségek ennek megfelelően alakulnak. Az árammal működő berendezés jelenleg egyébként is gazdaságosabb, mint gázzal fűteni, de a hőnyerő technikájának köszönhetően az átlagos, elektromos fűtési berendezéseket is messze lehagyja. Természetesen a költségek a használati idő, teljesítmény, típus és hőmérséklet preferenciák alapján változnak.

A fentiekből is látszik, hogy klímával fűteni tényleg megéri és jó választás. Ám meg kell említenünk néhány hátrányát is, ami esetlegesen megfontolandó a vásárláskor. A klímák működése zajt generál, van, aki ezt talán észre se veszi, de akad olyan is, akit idegesít a folyamatos zúgása. Továbbá egy állandó légmozgás, légáramlás alakulhat ki a lakásban, főleg fűtési módban. Ez kiszáríthatja a levegőt. Azonban, van egy jó módszer arra, hogy ezt elkerüljük. Egyszerűen csak annyit kell tennünk, hogy a fűtésre használt klímákat a padló közelében helyezzük el.

A Polar legtöbb klímája alkalmas a fűtésre. Az összes funkció használata teszi a termékeinket igazán komplexé, ezért biztatunk rá, hogy próbáld ki a légkondijainkban rejlő lehetőségeket!






bottom of page