top of page
  • Writer's picturePolar

Miért jók az inverteres klímák?🤔

Inverter? Az meg mi fán terem?

Az inverter és az inverteres klíma kifejezés egyre gyakrabban kerül elő a termékek leírásakor és a reklámokban. No, de mit is jelent valójában? Olvass tovább, ha kíváncsi vagy rá!

A köztudatba az inverteres klíma a hatékony, energiatakarékos kifejezéssel együtt került be. Hogy ez mégis minek köszönhető? Az új technológiával gyártott készülékek sok, a hagyományos klímaberendezések kapcsán problémaként felmerült kérdésre tudtak innovatív választ adni. Érezhető tehát a különbség a már jól ismert légkondik és az inverteres megoldások között.

Milyen különbség van egy hagyományos és egy inverteres légkondi között?

Sok előnnyel rendelkeznek modernebb társaik. Például azért, mert az inverter gyakorlatilag egy fokozatmentes teljesítményszabályozó. Mindez abban nyilvánul meg, hogy képes a maximális teljesítményének mindössze töredékével dolgozni. Így az esetleges teljesítménycsökkentés alkalmával nem a ki- és bekapcsolás módszerével oldja meg a hőmérséklet változtatást, ami jelentős mennyiségű energia megtakarítással jár. Magas hatásfokon képes tehát folyamatosan dolgozni anélkül, hogy meg kéne állnia az üzemeltetésben. Az inverter ugyanis tökéletesen tudja a leadott teljesítményt szabályozni.

Mi még?

Laikusként is könnyedén észrevehető, hogy nem csak a fogyasztásunk fog csökkeni egy inverteres klíma mellett, de a zaj is. Az átlagosan 28-30 dB-el működő hagyományos klímákkal szemben az inverteres változat mindössze 22dB-el fut.

Van még?

Továbbá fontos megemlíteni azt is, hogy a régebbi klímáknál problémát jelentett a kiáramló hideg levegő egészségkárosító hatása. Az inverteres klímák képesek a kifújt levegő hőmérsékletének a szabályozására, a teljesítmény csökkentésével párhuzamosan ugyanis melegebb levegőt fújnak ki. Nem kell tehát a továbbiakban a huzattól és a bedagadt szemektől félni.

Ha sikerült meggyőznünk, nézz körbe oldalunkon, hiszen rengeteg inverteres klímát fogsz találni!



bottom of page