top of page
  • Writer's picturePolar

Milyen pontokat gondolj át klímavásárlás előtt?

A klímavásárlás nagy anyagi befektetéssel jár. Egy rosszul átgondolt döntéssel nem csak a forrásaidat veszítheted el, de az otthonod komfortját és a családod egészségét is veszélyeztetheted. Összeszedtük, hogy milyen pontokat érdemes átgondolni, mielőtt a klímát beszereltetnéd.


Zajszint

Egy klímának nem kell feltétlenül zajosnak lennie. A Polar klímák például szupercsendesek. Törekedj arra, hogy 40 dB alá essen a készülék zajszintje!


Szoba mérete és elrendezése

A hatékonyság szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy a szoba méretéhez megfelelő kapacitással bíró légkondival rendelkezünk-e. A túl kicsi vagy a túl nagy kapacitással rendelkező klímák feleslegesen fognak energiát pazarolni vagy pedig nem fogják tudni megfelelően felmelegíteni a szobát.


Az ablakok elhelyezkedése

Az ablakok elhelyezkedése növelheti a klíma hatékonyságát. Azonban, ha nem megfelelő helyen találhatóak és nem egyszerű kiszellőztetni a szobát, akkor érdemes a klíma lamelláinak segítségével forgatni a levegőt a szobában. 


Garancia

Egy ilyen kaliberű beruházásnál a garancia feltételei nagyon fontosak. Rengeteg olyan tényezővel kell számolni, amire általában a vásárlók nem gondolnak. Érdemes azt a márkát választani, amelyik teljesíthető feltételeket szab a garanciához és akár több évet is vállal. A Polar klímáknál 3 év garanciát vállalunk a berendezésre és 5 évet a kompresszorra


A klímavásárlás ára és hosszú távú költségei

A légkondi kiválasztásakor ne csak a kezdőár legyen szempont, de gondoljuk azt is végig, hogy a karbantartási és tisztítási költségei a berendezésnek mennyibe fog kerülni!


Funkcionalitás

Ma már a legtöbb háztartásba hűtő-fűtő klímát keresnek. De a klímavásárlás előtt még érdemes további funkciók felől is érdeklődni, ugyanis egy légkondi számos programmal teheti kényelmesebbé a mindennapjainkat, hogyha körültekintően választunk. Az ideális páratartalom beállítása és a légszűrés is fontos szempont lehet.


Környezeti szempontok

Az energiatakarékos klímák lecsökkenthetik az ökológiai lábnyomunkat, főleg abban az esetben, hogyha napelemes rendszerrel működtetjük. Nézzünk utána, hogy a kinézett darab, milyen előállítással készült, milyen hatékonysággal rendelkezik és mennyi ideig fogjuk tudni használni! 


Telepítési engedélyek

Főként Budapest belvárosában gyakran belefuthat az ember, hogy a műemlékvédelem miatt nem lehet a kültéri egységet a homlokzatra telepíteni. Mindenféleképpen egyeztess a közös képviselővel vagy nézz utána, hogy az otthonod környékére milyen szabályozások érvényesek! Az ügyes szerelők megtalálják azt a megoldást, amivel a ház homlokzatát megőrizhetik és a kültéri egységet is egy ideális helyre telepíthetik. Válassz a Polar szerelői közül - mi már számos hasonló helyzetet megoldottunk! 


Ha további kérdéseid vannak a témában, bátran fordulj kollégáinkhoz! Munkatársaink örömmel válaszolnak minden kérdésedre.


Comments


bottom of page