top of page
  • Writer's picturePolar

Mosható szűrő

Napjainkban az otthonunk levegőjének minőségét is rábízhatjuk a klímára, nem kizárólag csak a “hűtés-fűtés” lesz a feladata. A négyévszakos klímák alapvetően képesek arra, hogy lényegében forgassák a levegőt. Ez az allergiaszezonban kiemelten fontos szempont, de az egészség megőrzésében is segíthet, továbbá javíthat az alvásminőségen is. Viszont nem szabad elmenni amellett a tény mellett sem, hogyha a berendezés szűrője koszos, akkor azok a baktériumok a levegőbe is ugyanúgy bekerülnek. Ezért fontos klímavásárlásnál a mosható szűrő.


Gazdaságosság és hosszabb élettartam


A mosható szűrők nem csak az egészségünk megőrzése miatt fontosak. Mivel könnyen karbantarthatóak, ezért a klímáknak nem csak hosszabb élettartam biztosított, hanem gazdaságosabb fenntartás is (mert nem kell cserélni a szűrőt, hanem elegendő csak tisztítani). A mosható szűrők finom hálószerkezetüknek köszönhetően tudják kiszűrni azokat a részecskéket, amik allergiás reakciót válthatnak ki. Mivel a mosható szűrők általában műanyagból vagy fémhálóból készülnek, így nem esik bajuk a tisztítás során sem. A mosható szűrőknél a környezetvédelem sem elhanyagolható szempont, hiszen nem termelnek felesleges hulladékot a tisztíthatóságuk miatt.


Szűrőfajták


A mosható szűrőkből többféle is megtalálható a piacon. A klímák alapvetően azért vannak felszerelve szűrőkkel, hogy jobb levegőminőséget biztosítsanak. Azonban vannak kivételes esetek, amikor egy-egy összetettebb szűrő is megtalálható a berendezésben. Például az allergiások gyakran alkalmaznak ilyen szűrőket. 

  • Alap szűrő: ez a szűrő minden klímában megtalálható, a feladata az, hogy a nagyobb szennyeződéseket - például por, pihe - kiszűrje. Az anyaga miatt ez is a mosható szűrők közé tartozik.

  • Bioszűrő: antibakteriális anyaggal bevont szűrő, melynek használata elősegíti a baktériumoktól mentes otthoni levegőt.

  • Pollenszűrő: ezek a mosható szűrők sűrű anyagból készülnek, így nem engedik át a pollen méretű részecskéket sem.


3 az 1-ben szűrő


Ez azt jelenti, hogy a berendezés többféle mosható szűrőből áll össze. Leginkább az allergiások és asztmások számára ajánlott, hiszen a káros részecskéket, de még a szagokat is képes úgy kiszűrni, hogy az a betegben ne váltson ki reakciót. Ennek a 3 az 1-ben mosható szűrőnek a felépítése a következőképpen néz ki:

  • Elsődleges szűrő: ez a szűrő a nagyobb részecskék megakasztására szolgál (például hajszálak, állatszőr).

  • HEPA szűrő: a HEPA a High Efficiency Particulate Air rövidítése és a kisebb részecskék kiszűrésére hivatott (például pollen, poratkák és baktériumok, vírusok). Hatékonyságát 99,7% köré becslik.

  • Aktív szénszűrő: ez nem mosható szűrő, hiszen alapvetően a szagok, füst és gázok kiszűrésére alkalmazzák, így esetenként cserélni szükséges.


Mosható szűrővel felszerelt Polar klímák


A Polar klímánál nincsenek kivételek, bármelyik fajta klímát választod, mosható szűrővel lesz felszerelve. Szeretnénk, ha a lehető leghatékonyabb és legkomfortosabb módon tudnád hűteni-fűteni az otthonodat, így a mosható szűrő nálunk alapvető funkció.


Comentários


bottom of page