top of page
  • Writer's picturePolar

Fontos a professzionális klíma beszerelés?

Az okos ember ott spórol, ahol tud, azonban a meggondolatlanul hozott döntés hosszútávon még több költséget generál - és pont, hogy nem olcsóbb! A klíma beszerelés is ilyen. Meg lehet oldani “okosban”... De a tapasztalataink azt mondják, hogy általában ez egy rossz döntés. A mai cikkünkben összeszedtük pár kiemelt előnyét annak, ha egy profival szerelteted be a légkondidat.


A professzionális installálás messze túlmutat (és továbbmutat) az “elhelyezésnél”. Hosszú- és rövidtávú hatásai szinte már azonnal érezhetőek. A megfelelő szakember már a beszerelés előtt rengeteg olyan tanácsot és meglátást oszt meg veled, ami a legmegfelelőbb darab megtalálásában segíthet.


1. Költségmegtakarítás


A profi szakember költségei drágábbak a „home-made” megoldásoknál, de a további költségek megelőzésével összességében olcsóbb, mintha olyan valakire bíznánk, aki valójában nem ért hozzá. Egy profi beszereléssel elkerülhetőek a gyakori javítások és a felesleges energiapazarlás.


2. Hosszabb élettartam


A szakértői precizitással beállított berendezés a hosszú élettartam alapja. A megfelelő csatlakoztatás, kalibrálás és karbantartás megelőzi a klíma idő előtti elromlását.


3. Magasabb beltéri levegőminőség


A légkondicionálók nagy előnye, hogy képesek javítani a levegő minőségén, ugyanis légtisztító és -szűrő funkciókkal is rendelkeznek. Egy profi szakember pontos beállításai elősegítik a szűrőfunkciók maximális teljesítményét. Egy ilyen berendezés többek között képes a szálló pollent, a mikroorganizmusokat és a porszemcséket kiiktatni a levegőből.


4. Személyre szabott megoldások


A profi klímaszerelő nem csak a berendezés „igényeit”, de a lakók kívánságait, lehetőségeit is figyelembe véve hozza meg a döntéseit. A már meglévő kialakítás és elrendezés, illetve az épület állapota, típusa és mérete meghatározó szerepet játszhat a klímával kapcsolatos elhelyezési és kiválasztási folyamatok során.


5. Egyenletes hűtés/fűtés


A következetes hűtési és fűtési stratégia, illetve a tudatos elhelyezése a berendezéseknek a költségeket csökkentik, a komfortérzetet pedig növelik. A professzionális pozíció-beállítás képes kiküszöbölni az egyenlőtlen hőmérséklet-eloszlásból fakadó problémákat, amiknek negatív anyagi következményei is lehetnek.


6. Fokozott energiahatékonyság


A szakértői tanács segítségével kiválasztott klíma az energiahatékonyságot is nagymértékben növeli. Az ideális berendezés célzottan az otthonod paramétereihez választott, a teljesítménye így se nem túl nagy, se nem túl kicsi. Ezt laikusként nehéz felmérni, azonban egy klímaszerelőnek „kitűnő érzéke” van hozzá.


7. A garancia alapkövetelménye


A garancia érvényességéhez bizonyos kritériumoknak meg kell felelni. Általában az évi karbantartások mellett a professzionális beszerelés is alapfeltétel. A szerelőcég is sok esetben karbantartási, javítási garanciát vállal a munkára, ami dupla biztonságot jelent! Egy olyan időszakban, amikor a jó szerelő megtalálása és költségei nagy energiaforrásokat igényelnek, egy ilyen kapcsolat nagy segítség lehet egy-egy váratlan helyzetben.


8. Az előírásoknak megfelelő beszerelés


A törvényi követelményeknek és a társasházi normáknak megfelelő beszerelés sok esetben csak egy profi szakember tudásával, naprakészségével lehetséges. Ez a büntetési díjak elkerülésével és a környezetvédelmi szabályozások betartásával jár. Ha nem szeretnénk véletlenül sem illegalitásba keveredni, ne bízzuk akárkire a klímázást!


9. Megnövekedett ingatlanérték


Az ingatlanárak az egekben, a vevők egyre kritikusabbak és megfontoltabbak. Főbérlőként vagy ingatlaneladóként nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy a lakásodban nem egy hibátlanul beszerelt klímát helyezel el. Nem jó pont - hidd el - a DIY megoldás!


Profi klímaszerelőt keresel? Hadd ajánljunk a legjobbak közül!


Közvetlenül beszélnél klímaszerelő szakemberrel? Vedd fel velünk a kapcsolatot, örömmel válaszolunk bármilyen kérdésedre!



bottom of page