top of page
  • Writer's picturePolar

Smart légáram

Egyre több háztartásban található klímaberendezés, ami nem csoda, hiszen rendkívül könnyű kezelni, környezet- és pénztárcabarát a működése. Hogy jön ide a smart légáram? Miért érdemes használni és milyen jellemzői vannak? Minden klímában van már ilyen, vagy figyelni kell arra, hogy milyen berendezést választok, ha szeretném, hogy smart légárammal ellátott funkció is legyen benne?


Mi az a smart légáram?


A legtöbb klímát már nem csak hűtésre használják, hanem a hidegebb időszakokban fűtésre is, az átmeneti időszakokban pedig a levegő keringetése az elsődleges cél. A smart légáram abban fog nagy előnyt jelenteni, hogy optimalizálja a használat funkcióját (tehát milyen kinti körülmények vannak és emiatt a klíma mely funkcióját vesszük éppen használatba) és intelligensen irányítja a levegőt, ezzel optimalizálja a felhasználó számára a berendezés használatát. Hűtés üzemmódban a légterelés felfelé, fűtés üzemmódban pedig lefelé történik. Az irányon kívül a levegő áramlásának a sebességét is befolyásolja a smart légáram funkció.


Cél az energiatakarékosság


A smart légáram azt is érzékeli, hogy a szobán belül hol tartózkodnak emberek és ez alapján optimalizálja azt, hogy a terület melyik részén van a legnagyobb szükség hűtésre vagy fűtésre. Ez csökkenti az energiafogyasztást, aminek nem csak a pénztárcád fog örülni, hanem a klímád élettartamát is növeli.


Komfortérzet maximalizálása


Az élet bármely területén fontos opció, hogy aszerint működjenek a dolgok, ahogy számunkra a legkényelmesebb, legoptimálisabb. Mivel a smart légáram nem csak a levegő irányát, hanem sebességét is tudja irányítani, ezért a klíma használata maximálisan a felhasználóra lesz optimalizálva. Sokszor helyzettől is függ, hogy éppen milyen módon szeretnénk használni a berendezést, valamint sokan nem szeretik, ha a klímából kiáramló levegő egyenesen rájuk irányul, a smart légáram ezt a problémát is meg tudja oldani. Például alvás közben félő, hogy a lefekvéskor beállított hőmérséklet nem lesz megfelelő az éjszaka folyamán (ha túl hideg, akkor megbetegedhetünk, a túl meleg hőmérséklet pedig rossz alvást eredményez), a smart légáram beállításával ez is kiküszöbölhető.


Fontos tudni


Egyelőre nincs minden klíma smart légáram tulajdonsággal felszerelve, így ha mindenképpen szeretnénk használni ezt a funkciót, akkor a beszerzés során erre kiemelten figyelni kell.

Természetesen a smart légáram funkció sem működik megfelelően, ha maga a berendezés nincsen tisztítva. Olvassa el a klíma karbantartásáról szóló cikkünket, hogy a klímája kifogástalanul működjön!


bottom of page